Challenge B.I.G - Forum

1.000 cycling climbs/ascensions cyclistes
 
HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 BIG score-ok: eszmecsere ill nehézség szerinti listázás

Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
passo

avatar

Posts : 43
Join date : 2012-11-13
Age : 38
Location : Sopron

PostSubject: Re: BIG score-ok: eszmecsere ill nehézség szerinti listázás   Tue Feb 05, 2013 6:22 am

Tisztelt Mindenki,

Gábor, ha ki szeretnéd törölni a levelet, nem vagyok ellene. De én e-mailt vártam Gábortól.„Passo-ra, Balázsra majd visszatérek (komoly vitában szeretem, ha nem bújik nicknév mögé az ember)
passo = Velekei Balázs”

Ez undorító volt. Soha nem rejtőztem nicknév mögé. Velekei Balázs-ként írtam alá a beköszönő levelem, és azóta is főleg Balázsként. Ahol meg passo-t használok, ott a honlapom van linkelve és részletes bemutatkozást találni.„Mikor tán 2 éve személyesen találkoztunk, mint mindig szoktam, örömmel, barátsággal találkoztam egy Balázs kollégával, mint "üdv a klubban", a komoly hegyek, túrák által motivált kerekessel. Igazából hazafelé állt össze a kép : sajnos ez előfordul, hogy késve rakom össze a képet.”

???„Én nyíltan mondtam, hogy - persze ez az élet függvénye is - de nagy célokból alább hagyok, nem igazán van már nagy motiváció, inkább a magánélete szeretném előtérbe helyezni. (később egyszer (talán a telefonon) számon kérted, hogy hogyhogy folytatom. Nem szabad talán ? Baj, ha teszek fel még videókat további 2000-eselről, ismertetem meg érdeklődőkkel a kevéssé ismerteket, mert van rá igény ?”

Nem telefon volt. E-mail-ben kértem számon rajtad, méghozzá így: „Te mivel töltöd mostanában az időd? Azt azért nemigen hiszem, hogy pókhálók borítják a járgányt! Smile
Telefonban azt mondtam, hogy akármelyik ismerősöm akarta abbahagyni, egyiknek sem sikerült és szerintem Neked sem fog, mert túlságosan szereted csinálni. Ezt pejoratívan értelmezni csak akkor lehet, ha már kapásból előítéletes voltál velem.

„Balázs terveiről szinte semmit nem tudtam meg (pedig az én terveimet egyáltalán nem befolyásolták), ill. úgysem tudom szó szerint idézni de azt is hallhattam, hogy amit csináltam nem olyan nagy dolog, persze simán meg lehet ezt csinálni.”

Milyen terveimről nem tudtál meg semmit?
Már előző levelemben is írtam, hogy én ilyet soha nem mondtam. Azt mondtam, hogy nem csak Te érezheted úgy, hogy szeretsz hágókon kerékpározni, hanem más is.


„Bátran, barátsággal beszéltem bármiről, a másik fél meg titkolózik ? + emlékszem a kíváncsi szemre, érdeklődésre, hogy de tényleg teljesen abbahagyom. Érdekes volt, hogy a másik nem akar belépni a BIG-be, de sorra a BIG-ekre jár ? Ugyan miért ?”

Miről titkolóztam??? Te érted egyáltalán, hogy miket zagyválsz itt össze? Mert én nem.
Már jóval azelőtt, hogy egyáltalán hallottam volna a BIG-ről, már jártam néhány BIG-en. Ez valószínűleg azért van, mert hágókra és hegyekre szeretek tekerni, amik többnyire BIG-ek. Szóval fordított az összefüggés.
A hosszú 2011-es túrám előtti tavasszal hallottam a BIG-ről először (Tőled), a honlapot megnézve hihetetlenül tetszett, hogy a térképes alkalmazásban olyan pontok is jelölve vannak, amik közönséges térképen nincsenek, méghozzá Soprontól nem messze. Naná, hogy felkerestem őket.

„Jó dolog az TOP 10-nél, TOP 3-nál, stb belépni ... - itt is ott is a titkolózás a nyíltság helyett.”

??? Ezt már megint nem értem, de elárulok egy titkot. Ősszel olvastam át először töviről-hegyire a fórumot, közvetlenül azelőtt, hogy beléptem. Akkor bukkantam erre a topicra is, ahol az egyik hisztis leveled valamelyik sorában magamat véltem felfedezni. Újra elolvastam, majd másnap is, de nem hagyott nyugodni: rólam van szó. Az utolsó csepp volt a pohárban, de még így is viszonylag nyugodtan reagáltam – akkor még: úgy döntöttem, összeszámolom a mászásaimat. A kisebbeknél gondban voltam, ezért kétszer is előfordult, hogy már azt hittem, hogy kész a lista, de eszembe jutott megint egy. Eredetileg 60-70-re saccoltam, ennél egy picikével lett csak több, de azonnal feltöltöttem, és láthattad: én nem az vagyok, aki éppen „lenyom”.

„Aztán tavaly valóban tök véletlen alakult, hogy a Veletára mentem, szüleimtől kapott ajándék kapcsán... és Balázs - megint előjött a tudatalattid, és a versengés: hogy "Miután megírtam, hogy mennyire szeretnék eljutni oda, azonnal rohantál és megmásztad a Veleta-t, nehogy hamarabb érjek oda." ugyanis nem olvastam semmit, nem tudom hol írtad, mert jó ideje nem olvastam pl a bikemagot sem; azt tudom, h ott írsz néha; ill. korábban úgy volt. Ez a Te üldözési mániád !”

Nem olvastál semmit? Bikemag-ba nagyon ritkán írok, de ezt a levelet Neked küldtem tavaly, és mivel válaszoltál rá, el kellett, hogy olvasd.
…„Egyelőre persze azért gáz, mert jól megtervezett nyári spanyolországi túrámat el kell halasztanom jövőre. Pedig már tavaly is terveztem a Sierra Nevadát és a Pireneusokat, ahhoz képest már két év. De sebaj. Azért bosszantó, mert eredetileg úgy tűnt, hogy időm sem lenne rá, aztán kiderült, hogy mégis. Aztán meg az is kiderült, hogy nem fizetnek, szóval ennyit az ábrándozásról...”…

De ez volt a leglényegtelenebb pont az egészben, szóval ugorjuk!


„egyedül a Veletán voltam "támadható", annak aki ezt akarja”

Támadható? Mi ez, talán háború?


„És a tel: milyen érdekes, hogy fél-1 éven át semmi érdeklődés kommunikáció, de mivel - okkal - nem tettem publikussá a tervem, épp a túra előtt hívtál: micsoda "véletlen" hogy épp akkor. Ez a "véletlen" telefon is épp a korábbiakat erősítette meg. Azt gondolom, ha nyíltan vállalsz mindent, nem alakul ez így. Nem rajtam múlt, én maximálisan őszinte és nyitott voltam és nem is versengés miatt folytattam a tekerést, hanem mert az élet úgy hozta.”

Mi van???
Ezek szerint lebuktam. Régóta próbáltam rejtegetni titkos énem Pókemberhez és Batmanhez hasonlóan, de most vége… Kiderült, hogy gondolatolvasó vagyok. Méghozzá több mint száz kilométerről.
Másrészről mindentől függetlenül – csak mert ellentmondásokat kerestél a levelemben - a „mivel - okkal - nem tettem publikussá a tervem” és a „én maximálisan őszinte és nyitott voltam” valahogy kizárják egymást…

„--írtad: „Ki volt az, aki néhány tucat 2000-es hegyre feljutás után azt mondta nekem, hogy:
miért gondolom azt, hogy egyedi amit teljesítettem. Te voltál ! Úgy hogy nem sok eredmény volt mögötted.”
Álljon meg a menet! Én ilyet sohasem mondtam, de gondolom ez nem egyedi eset veled kapcsolatban. Mint hallottam, mást is sikerült már meggyanúsítanod alaptalanul. "
Válasz: Emlékszem, ott voltam! Írtam fent. Ennyi.”

Erről én is írtam fent.

„Nahát... a több szint: a több szintről azt gondolom, mint írtam is: idő kérdése: ha hosszabb a túra, akkor több szint jön össze. Azt megjegyeztem (Már amennyire rémlik), hogy aki nem mehet többre 3 hét szabinál, az persze hogy nem mehet annyi szintet, de persze ártatlanul biztosan véletlenül alakult úgy, hogy több szinted lett, hiszen Te nem versenyzel, csak nézelődsz és oly ártatlan vagy .... és persze a suttogó propaganda is csak véletlen meg stb.”

Ha itt azon a szavamon voltál kiakadva, hogy „véletlen”, akkor nem érezted, hogy az szarkazmus volt. Szóval az egyenlő esélyek jegyében azt is elvárod, hogy ha Neked csak 3 heted van, akkor mindenkinek csak annyi lehessen? De az időtényezővel egyébként is óvatosabban kéne bánnod. Beböfögted, hogy nekem mennyi europontom van, amikor Te a tiédet jóval több idő alatt hoztad össze. Akkor már nem számít az időtényező? Ha nem tévedek, akkor az előző idézet ezzel összetartozó páros:

„Igen, valóban, hiszen a te túrád napban is jóval hoszabb volt, mint nekem valaha, bármely túrám - de ezt "véletlenül lehagytad" Biztos csak véletlenül ))) Te a picivel több szintet jóval több nap alatt hoztad össze. De már nem nem érdekel, csak a csúsztatásokat hagyd!”

Azt a túrát az Alpok nyugati végéből kezdtem. Úgy döntöttem, hogy odáig is biciklivel megyek, ami egy hétig tartott. Az Alpokban eltöltött időm három hét volt, és az alatt az idő alatt körülbelül annyi kilométert mentem és annyi szintet gyűjtöttem, mint Te a leghosszabb túrádon (még lehet, hogy valamivel kevesebbet is). Viszont igen, ott volt az az egy hét, amin összejött még több mint ezer kilométer és pár ezer méter szint. Három dolog:
1. soha nem értettem, miért az az egy hét fáj Neked, ami igazán nem osztott/szorzott. Egyszerűen több volt és kész.
2. véletlenül lehagytam? A videón és a honlapomon is fent van, fenn is volt mindig.
3. Most Téged idézlek: „Másrészt túrabringázó vagyok.... és mint nézelődő, azt vallom, hogy a köztes tájat is nézze meg az ember… hadd világítsam meg példával: szerinted két azonos futó közül ki nyerné a marathont, aki a rajthoz autóval érkezik 20km-ről, vagy aki odáig is fut ? Egy példa. La Palma szigetén - autó nélkül - hogy eljussak az emelk. alá, 1500m szintet mentem és vissza is tán 700-at. Más meg odagurul autóval. Szerinted... ? Ráadásul csodás volt az út!”
Ha ezt tényleg komolyan gondolod, akkor nem írtál volna nekem olyanokat, amilyeneket írtál. Magyarul, én csak annyit tettem, hogy a "rajtig is futottam". Saját magadat KO-ztad. Ez is ide tartozik:


"-->Apropó: miért fáj, hogy valaki autózik a BIG-ek között? Tudtommal te repülőgéppel mentél több helyre is. Vagy úgy szabad?"
Válasz: Nevetek a próbálkozásaidon:-)...
aki csak 3 hétre mehet szabira az ne repülhessen, de az nem számít, ha vki 4-5 hétre mehet szabira. Ja, így egyenlő, valóban... ? Ezek a Velekei Balázs féle egyenlő feltételek."

Gábor, Gábor! Szövegértelmezés! Nem azt mondtam, hogy baj, ha valaki repülőgéppel megy, hanem azt, hogy az aki repülőgéppel megy igazán nem vetheti senki szemére az autót. Egyenlő feltételek? Mennyibe is kerül egy repülőjegy Tenerifére?
„--> írod:
"„De mást illetően kérdelek: - vajon a sportban miért vannak különböző életkori kategóriák ?”
Ezt mondom én is"
Válasz: Épp ellenkezőt írtál: hogy ne nézzünk különböző körülményeket.... mert annyi minden van. Általában a válaszod előtt célszerű elolvasni, mit írtál korábban, mert magaddal kerülhetsz ellentmondásba :-)))”

Na ez már sok. Engem vádolsz meg kommunikációs hibákkal, miközben a legalapvetőbb szövegértelmezési képességeid sincsenek meg. Én azt írtam, hogy aki pontokat követel, az ne feledkezzen meg arról, hogy mindenki egyéni elbírálás alá kell-kellene, hogy essen. Például felhoztam több minden mellett András életkorát is, és azt, hogy mennyire tisztelem ezért. Meg példának akartam, de a végső verzióból kimaradtak az egészségügyi gondokkal küzdők, a féllábú kerékpárosok (még a Stelvion is találkoztam eggyel, a Galibieren pedig deréktól lefelé béna kerékpárossal). Na náluk értelmezd az europontokat (bár nem tartom kizártnak, hogy van rájuk nézve is szabályozás, nem hiszem, hogy a béna srácot érdekelte a Galibieren, hogy hány pontot ér a mászása).

„Válasz: így van; pontosan. Ám mivel mégis sport + ranglista, ezért nincs teljesítményarányos mérés; tehát inkább játék, mint sport. Ezért írtam, hogy ez játék; aki versengést akar, az más utat válasszon!”

Kövezzenek meg, én tényleg azt hittem, hogy játék (és szórakozás). Te versengést akartál, ezért kilépsz. Tiszta sor.
„1, Éppen nem öngól, sőt talán épp nálad hiányzik az ismeret. Talán nem ismered az aranycipő szabályát. Aki a legtöbb gólt lövi az adott évben az nyeri,d e súlyozzák a bajnokságok nehézségével. Így ha nem súlyoznák, akár XY 100 gólt lőne (akár ha nem főállású focista akkor is) akkor vé lenen az aranycipő, de jelen - korrekt - szabályok szerint nem lehet.
2, Mindenki magából indul ki, ugyanis nem azért Messit írtam, mert hozzá mérném magam (hozzá a CCC legjobbja, meg Jerry NIlson kaliberű kerekes mérhető hegyi túrázás terén)”

A szabályokat nagyon jól ismerem. A példa volt kiforgatható. Megtettem.


„-->írod: "Ne is akarj kioktatni az Alpok iránti tiszteletről, hiszen videódban is egy kis eső és ellenszél miatt már nagy hangon üvöltöd a levegőbe: „Gyűlölöm Svájcot, gyűlölöm Svájcot!” Szóval ennyit a tiszteletről…
Te csúsztatások mestere, Velekei Balázs: TE VOLTÁL az, aki pár év eső miatt a sátorban rostokolt és pár éve nem is mentél esőkben. Ezek után írod Te nekem ? Nézz már a tükörbe! (nagyon adódna egy példa, hasonlat, de kihagyom...)”

Már megint mi van? Miket zagyválsz össze? MI? Ezt nem bírom összerakni, mi több értelmezni sem. Arra gondolsz, amikor a Grossglockner alatt letáboroztam, hogy másnap másszam meg? Te tényleg ezzel akarsz belém kötni? A másik részét meg végképp nem értem. Pár éve nem is mentem esőkben? Mikor? Törökországban? Ott felhő sem volt az égen. Írországban és Skóciában? Ott meg legtöbbször vagy esett, vagy szakadt. Végig tekertem. Nem értem.

„ÍRod: -->"Nekem igazán nem hiányzott, mert jobban éreztem magam." Ha már nem élvezed a kerékpározást, akkor tényleg hagyd abba." Hasonlót éreztem a személyes talin is tőled felém : "Jó lesz az, ha abbahagyom!"

Ezt megint nem értem. Semmi ilyesmit nem tettem, nem mondtam, mi több nem is éreztem. Sőt. Alig vártam, hogy találkozzunk. Vagy az fájt, hogy nem borultam a lábaid elé?

"Mielőtt elítélsz, vedd fel a cipőmet és járd végig az utamat. ....
Tedd meg a lépéseket, amelyeket én megtettem és botladozz meg minden kövön, amelyen én megbotlottam. ... S mindegyik botlás után állj fel és menj tovább, úgy ahogy én tettem. Csakis ezután ítélkezhetsz rólam, felettem."

14 évesen átestem egy üvegtáblán, szétvágta a lábaim több izmát a csontokig. 150 öltés volt csak az izom bevarrása. Egy hónap fekvés után újra kellett tanulnom járni. 17 évesen állapították meg, hogy részben az izmok roncsolódása miatti önkéntelen terhelés-áthelyezés miatt rendellenesen kopnak a porcok mind a négy, térdet érintő ízületben, pedig akkorra már hosszútávfutottam – csak azért is. Eltiltottak tőle. Azt jósolták, hogy 30 éves koromra nem tudok majd felmenni még egy lépcsőn se. De megtanultam a trükkjét. Megtanultam, hogyan pihentessem és hogyan fejtsem ki a maximális erőt, amikor szükség van rá. Néha embertelen fájdalmak közt. Most 32 vagyok. Néhány túrám Alpokat is érintő szakasza után először 2010-ben tettem meg az első kimondottan alpesi túrámat, és komolyabban 2011-óta, tehát két éve foglalkozom vele (én nem vadászom a hágókat, ahogy Te, mert ez kicsit olyan, mintha az elefántra felmászó bolha mondaná, hogy „levadásztam az elefántot”). Mindez idő alatt több évet is kihagytam. És most van több mint 66000 europontom (a számításaid szerint – egyébként kösz, hogy kiszámoltad). Te ezt lefitymálóan írtad, de nekem siker.

Szóval Barátom, ha valaki szenvedélyből csinálja, akkor én az a fajta vagyok. Nem vagyok olyan, mint a srác a Galibieren, a nyomába sem érek, de szerintem egy kicsit úgy dobog a szívem, mint az övé. Megtanultam mi az alázat.

Ezek után fogadd bocsánatkérésemet! Olyan dolog volt számomra a kerékpározás, ami mindenek felett álló jó, azt hittem, ebben nem lehet ártani senkinek. Az, hogy összekapcsolhattam fotós-videós szenvedélyemmel csak hab a tortán. Aztán jöttél Te és támadni kezdtél. Egy darabig tűrtem, de a végtelenségig nem tudtam volna. Abban támadtak meg, ami talán a legérzékenyebb pontom. Mi több, amikor védekezni kezdtem, még az egészet rám akartad kenni. Még hogy lenyomni Téged? Tudod mit nyomok le minden túrán? A saját korlátaimat. És tervezek még néhány magas korlátot, ha tetszik Neked, ha nem. Remélem idén is, ha összejön.

„Ezek a Velekei Balázs féle egyenlő feltételek.”

Most került a megfelelő helyre ez a mondat. Nem hiszem, hogy kérnél az egyenlő feltételeimből. Gyatra térdek plusz harmad annyi pénzből kellene kihoznod a túráidat.


Szóval bocsáss meg, csak meg akartam védeni magam. Lehet, hogy messzire mentem. Lehet, hogy a problémámat sem kellett volna leírnom. Hiszen megtehettem volna már számtalanszor, csak hogy lásd: Te a képességeid miatt odafentről nézed az „egyenlő elbírálás”-t, de én lentről. De most meg azzal jössz, hogy nem vállalom nyíltan a küzdelmet. Hát ennél nyíltabban nem tehetném.

Ha miattam akarsz menni, akkor ne tedd. Kitörlöm a mászásaimat, ha gondolod.

Én mindenképpen azt gondolom, hogy egy barom Vagy, ha itt akarod hagyni ezt a közösséget egy hülyeség miatt. Egy oltári nagy hülyeség miatt.

üdv:
balázs


Last edited by passo on Wed Feb 06, 2013 2:41 pm; edited 2 times in total
Back to top Go down
View user profile http://www.passo.hupont.hu
gabor kreicsi

avatar

Posts : 851
Join date : 2007-08-28
Location : Salgótarján-Göd (Hungary)

PostSubject: Re: BIG score-ok: eszmecsere ill nehézség szerinti listázás   Tue Feb 05, 2013 8:18 am

gyorgyigabor wrote:

Gábor,
azt hiszem, megilletett a jog, hogy megvédjem magam a csúsztatásoktól, .... (ide lehet képzelni jelzőt, de engedek) negatív sugallatoktól, stb.

Természetesen, ez a lehetőség jár mindenkinek! Csak úgy éreztem, hogy ez a mennyiség elég volt ide, a többit pedig - ha még van mit - inkább privátban kellene megbeszélni. Tehát, csak csillapítani próbáltam a feszültségeket.

Nem vagyok egy nagy fórumozós (közösségi oldalakon IWI, Facebook sem vagyok fent), az idők folyamán már csak ez azt egy maradt ahová írok és ahol olvasgatok is, de ezt fontosnak tartom. Daniel még 2008-ban megbízott a moderálással és nagyon tetszik az itteni szakmaiság ugyanakkor - az esetek többségében - a vidámság is. Ez utóbbi főleg úgy, hogy nem a "hülyülésről" szól. Tehát, egy nagyon jó fórumnak tartom ezt és még Daniel is kiemelte az éves összefoglalójában.

gyorgyigabor wrote:

Samirt, aki még tag marad, idén valószínűleg el is viszem a Felső-Borovnyákra Smile

Ha Samirrel lesz biztos időpont, esetleg írhatsz róla, mert én idén csinálom a Felső-Borovnyák25x-et is. Aztán, persze útvonal ötleteim is vannak.

gyorgyigabor wrote:

Ha jársz a Pilis felé, szólj, szívesen tekerek együtt, akár Vilivel közösen; sztem vele (is) folytatjuk közös nyugis - továbbra is beszélgetős, nézelődős ! - túráinkat!

Köszönöm, ha úgy alakul akkor mindenképpen jelzek!

gyorgyigabor wrote:

Csak így tovább Gábor, ahogy eddig: nagyon jól - és emberségesen, korrektül ! - viszed az egészet!

Ezt is köszönöm! Igyekszem felhasználni a kapott talentumot.

A legjobbakat!!!
sunny

Back to top Go down
View user profile http://galcsik-it.hu/kreicsi/
gabor kreicsi

avatar

Posts : 851
Join date : 2007-08-28
Location : Salgótarján-Göd (Hungary)

PostSubject: Re: BIG score-ok: eszmecsere ill nehézség szerinti listázás   Tue Feb 05, 2013 8:28 am

passo wrote:

14 évesen átestem egy üvegtáblán, szétvágta a lábaim több izmát a csontokig. 150 öltés volt csak az izom bevarrása. Egy hónap fekvés után újra kellett tanulnom járni. 17 évesen állapították meg, hogy részben az izmok roncsolódása miatti önkéntelen terhelés-áthelyezés miatt rendellenesen kopnak a porcok mind a négy, térdet érintő ízületben, pedig akkorra már hosszútávfutottam – csak azért is. Eltiltottak tőle. Azt jósolták, hogy 30 éves koromra nem tudok majd felmenni még egy lépcsőn se. De megtanultam a trükkjét. Megtanultam, hogyan pihentessem és hogyan fejtsem ki a maximális erőt, amikor szükség van rá. Néha embertelen fájdalmak közt. Most 32 vagyok. Néhány túrám Alpokat is érintő szakasza után először 2010-ben tettem meg az első kimondottan alpesi túrámat, és komolyabban 2011-óta, tehát két éve foglalkozom vele...

Ez ám a kitartás! És ezek azok a dolgok, amelyeket nem lehet a másiknak átadni még ha beszél is róla az ember. Nagyszerű!!!
bounce

Nem véletlenl írtam a másik topikban, hogy a Grossglockner és a Kaunertal olyan időpontban és olyan események után voltak az életemben, hogy soha nem felejtem el azt az örömet. Ha nagyon ritkán valami szomorúság is ér és eszembe jut az, hogy honnan jöttem és hová tudtam eljutni, rögtön elmosolyodom. Ezért is van az, hogy azt az érzést nem akarom megzavarni. Ezért nem megyek soha többet a Grossglocknerre vagy a Kaunertalra, de hasonló szempontok miatt nem készülök újabb terepmaraton teljesítésére vagy a Flúgos Futamra sem.

További szép túrákat és vigyáz a térdeidre (is)!
sunny
Back to top Go down
View user profile http://galcsik-it.hu/kreicsi/
gyorgyigabor

avatar

Posts : 1117
Join date : 2007-09-26
Age : 42
Location : Budakalász, Hungary

PostSubject: bizonyítékok a BIG tag valótlanságairól, csúsztatásairól   Sun Oct 09, 2016 8:51 pm

Sziasztok !

Nem jókedvemben írok újra, mivel erre nem kellett volna, hogy sor kerüljön.
Bizonyítékokkal érkeztem, bizonyítani jöttem a BIG egyik tagjának (passo) rólam terjesztett, írt valótlanságait, csúsztatásokat, olyan elhallgatásokat, ami által a bemutatott kép(ek) teljesen félrevezette/-ték az olvasókat... - ; bizonyítékaim elküldöm az Etikai Bizottságnak és kérdéssel, határozott kéréssel is fordulok hozzájuk, több okból is, melyek egyike, hogy a tag a BIG fórumán kívül is műveli eme jellemtelen viselkedéseket.
Nem fogok belemenni gyerekes sárdobálásba.
(ha vki belekötne, hogy ha nem vagyok tag, miért írok itt, akkor ehhez két dolog: ha az az igény, akkor: van ismerősöm, aki userneve alatt is írhatnék, de szerintem tisztább így, továbbá fent már írtam az okát. Mindjárt írom is, hogy miért most lett aktuális.)

Miért most jelentkezem ?
Jó pár hónapja egy videómra a BIG tagotok (passo) által megint csúsztatásokkal, elhallgatásokkal, ferdítésekkel teli üzenetet kaptam, ez kényszerített rá, hogy leássak a mélyére és előtúrjam a bizonyítékokat a valótlanságaira, csúsztatásaira. A soproni BIG találkozót meg akartam várni, mert nem akartam lehetőséget adni újabb valótlan sugallatoknak, állításoknak (sok esetben be is bizonyosodik ez). Idén az Egyesült Államok magas útjain és a világ legnehezebb emelkedőjén tett túrám után megint olyan jelek mutatkoztak, mint amit 2013 elején művelt (akkor épp Európa legmagasabb emelkedőjére vezető túrám kapcsán, majd mások kapcsán írt valótlanságokat, csúsztatásokat..., ez csak felgyorsította a bizonyítékok bemutatását (ennél többet, pl a teljes levelezésünket már elküldtem a BIG magyar szakció vezetőjének, Kreicsi Gábornak, és jövő héten lefordítom, lefordítattom angolra is az érintett részét, hogy a BIG nemzetközi tagokból is álló etikai bizottsága megfelelően értékelhesse a BIG tag által elkövetetteket.)
A BIG történetében nagy valószínűséggel ez a első eset, hogy egy tag sorozatos valótlan állításai, csúsztatásai, légbőlkapott vádaskodásai, állításai miatt valaki az Etikai Bizottsághoz fordul és kérje, hogy írassanak alá  az érintett taggal etikai vagy viselkedési kódexet. (ha nincs etikai bizottság, akkor az Elnökségnek kell reagálnia).

A következőkben
- bemutatom, hogy már ez a 2013. év eleji vitánk előtt, a hátam mögött (védekezni sem tudtam a lejáratás ellen), engem rossz színben feltűntető valótlan állítást (bizonyítom állításának ellenkezőjét) terjesztett rólam, továbbá itt is megerősítette a valótlanságot a nyilvánosságnak.
- Kiragadtam példaként több általánosító – lejáratásra alkalmas (vélelmezhetően lejáratási célú (hú de finoman fogalmaztam)), engem rossz színben feltűntető - vádaskodásából egyet-(kettőt ?), amelyre bizonyítom, hogy semmi sem igaz állításából (valótlan állítás, hogy gyalázkodtam túrájával kapcsolatban, ezzel szemben dicsértem is, stb.). Persze itt is igaznak kéne lenni az ártatlanság vélelmének, hogy ne annak higgyen a BIG, aki minden tény, bizonyíték nélkül állít ilyet.....- ennek ellenére hozom a bizonyítékokat.
- Továbbá mutatok példát ugyanilyenre, amit a BIG fórumán kívül művelt. Bizonyítom, hogy a lehagyott egy-két háttérinfó teljesen más színben, ellenkező előjellel mutatja a helyzetet (erről 2 szólás / közmondás is beugrik) és ezáltal (vélelmezhetően szándékosan) félrevezeti az embereket.
- Emellett megjegyzem és kérem a moderátort, kérlek, Gábor, hogy a jövőben ne adj teret olyan általánosító vádaskodásnak, ami bizonyítékok nélkül olyasmiket tartalmaz, mint „mindig tele vannak csúsztatással / folyton kekeckedsz, stb... – ugyanis bizonyítékok nélkül ez a másik lejáratására alkalmas (kb. olyan súlyú, mintha valaki azt írná a másikról, hogy  beszélik rólad, hogy többször verekedtél a szomszédoddal, mindig belerúgsz a macskákba, lövöldözöd a verebeket..., stb.) és ennek egedélyezésével tulajdonképpen a fórum jóváhagyja, hogy bizonyítékok nélkül bármit rá lehet vetíteni a másikra.
- Továbbá, mivel a jogrendszerben alap az ártatlanság vélelme és azt ítélik el, aki bizonyíték nélkül vádaskodik, rágalmaz, két konkrét esetre kérem, hogy a BIG szólítsa fel tagját, hogy álljon elő bizonyítékaival, vagy kijelenthetjük, hogy újabb bizonyíték nélküli vádaskodásról van szó, aminek (döntsétek el és nyilvánítsátok ki !) nincs helye a BIG-ben. Nem az én dolgom megítélni, de feltételezem...

A következőkben bizonyítékokkal mutatom be, hogy épp igaz a helyzet, amit ő írt rólam, csak éppen fordítva, azaz:
„Megszoktam, hogy az életben sokan akarnak keresztbe tenni, ....... a kerékpározás volt mindig a nyugalom szigete számomra (még jégesőben is), .......Éppen ezért ért meglepetésként, hogy még egy ilyen ártatlan dologban is, mint a kerékpártúrázás .... (amikben azt hittem, nem is lehet ártani senkinek) alám próbáltak rakni (én egészetím kI: ennél azért durvább, amikor valaki valótlanságokat állít), méghozzá rendkívül gyerekes módon. Egy ideje már szó nélkül nyeltem a ..... (én fejezem be): valótlan állításokat, csúsztatásokat melyek tökéletesen alkalmasak a lejáratásra, sőt...

Nézzünk párat időrendben:
1, Még a kilépéses válaszom, azaz a vita adok-kapok előtt történt, amit ő felhozzott egy válaszban:
Három sorban 2 valótlan állítás e fórumban általa írtakból, tőle:
„ Egy korábbi mailodban azt írtad, hogy nem érdekel a Sierra Nevada. Miután megírtam, hogy mennyire szeretnék eljutni oda, azonnal rohantál és megmásztad a Veleta-t, nehogy hamarabb érjek oda. Félre ne érts, nem haragszom, sőt nagyon jót nevettem rajtad (nem csak én).”  
Ehhez képest, akkori levelemben ezt írtam: (Gábornak elküldtem, Etikai Bizottságnak jövő héten küldöm:


privát levelezésünkben ott volt, hogy „szerintem és nem biztos”, meg, hogy „ jövő zenéje” és az is, hogy túratárssal talán. Épp így történt. Továbbá repjegyem 2 héttel hamarabb 06.13-án megvettem, mint megírta nekem, hogy mennyire szeretett volna odamenni (érdekes, a túrára azóta sem került sor... pedig sok helyen járt azóta)

továbbá, az ő levele, 06.13 után, 06.29-i:

Mivel én csak neki írtam a levelet, hogy még nem tudom, hogy megyek majd oda, ezért ahogy írja hogy más is nevetett az egészen, ez csak úgy lehetett, ha másnak is valótlanul adta tovább, mivel én ezt senkinek nem küldtem el (e hét közepéig, amikor a leveleket, bizonyítékként elküldtem Gábornak)
Ez a BIG értékrendjébe tartozik ? Azóta vajon hány embernek terjesztették tovább ezt a hazug állítást és hány ember hitte el .....?
Ez volt az 1. bizonyítás !

2, Nem tudom feltűnt-e, hogy nagyon gyakran használja (vélelmezhetően célzottan), az egész emberre vonatkozó sárdobálást: (jelzem: a jogban a vádlónak kell bizonyítani, ám bizonyítékai természetesen nincsenek, azokat az ellenkezőjéről éppen én hozom !)
Pl. ilyen légbőlkapott valótlanságokat ír: leveleid mindig tele vannak csúsztatásokkal
„mintha egy igazi féltékeny szarjankó írta volna a sorokat minden leveledben.” / ?
Folyton gúnyolódsz és kekeckedően hozzászólsz, stb...  
(valószínűleg ez is a fórumszabályzatba ütközik egyébként, én is elkövettem, hogy nem jelentettem a moderátornak ! )

Egyrészt ismét valótlan állításokról van szó, (összes levelünket elküldtem Kreicsi Gábornak, a BIG magyar szekció vezetőjének és az Etikai Bizottságnak jövő héten ) továbbá akkor miért folytat levelezést a másikkal, ahol a másik őszerinte minden levelében féltékeny szarjankóként viselkedik, és mindig csúsztat ? Csak egy kis logika kell, hogy az ember rájöjjön, itt valami nem smakkol.....  ez így nem lehet igaz....

Ha féltékeny szarjankóként válaszoltam volna, akkor két eset van:
- vagy azonnal kiszáll a levelezésből és nem úgy reagált volna, ahogy tette,
- Vagy pedig (hogy ne személyeskedjek, ne írom le a jelzőt): más képet mutat magáról privát levelezésben, mint mikor nyilvánosan sorozatosan próbál besározni.   (mint a következő példában fontos tények elhallgatása által ki is derül ez)
Kérlek Gábor, mint moderátor és a BIG más hivatalos képviselőjét is kérem, hogy jelezzék nekem, hogy továbbra is engedik-e az össze-vissza, kitalált vádaskodásokat (azaz belefér-e a BIG értékrendjébe), vagy elutasítják. A jövőben előfordulhat pl, hogy bármi baromsággal megvádolnak bárkit, mint írtam fönt példát, pl: (fiktív példák) mindig belerúgsz a macskákba, lövöldözöd a verebeket, sosem köszönsz a bringásoknak, stb.,  ? (Nem az én problémám, ha ezzel nyilvánosan járatja a BIG-et, ám az, hogy  engem támad, amiatt, ígérem, a legvégsőkig elmegyek – persze a törvény adta keretek közt !)

Kérem a BIG-et, szólítsa fel tagját, hogy pl. hozzon példát erre, hogy folyton gúnyolódsz!” ne vádaskodjon légbőlkapott valótlanságokkal!
(gúnyolódik jelentése: durva beszólás, melynek az a célja, hogy nevetségessé tegyen valakit !”)
Ehhez képest az esős példával épp Balázs gúnyolódott, de érdekesmód ott is fontos dolgot hallgatott el (magáról írta a bikemag fórumon: „azóta szívből gyűlölöm az esőt”), de erre még visszatérek.

A több közül még egy (sőt kettő, vagy három ?) valótlanság :
3, fentebb, a BIG fórumán írta: „Annyi történt, hogy gyalázkodni kezdtél a túrámmal kapcsolatban, és én megírtam neked, hogy ne képzeld azt, hogy csak a tieid a magashegyi hágók. Azért írtam akkor ezt, mert szinte egyértelművé tetted nekem, hogy kizárólag a Te privilégiumod feltekerni egy hágóba, mindenki más csak a Te utánzatod
ebből épp a gyalázkodás sem igaz (sőt..), az sem, hogy megírta volna, hogy.... továbbá nem igaz, hogy "szinte egyértelművé tettem..."

Ez elég durva vád, senki hozzászóló és sajnos a (valószínűleg ilyen viselkedéshez nem szokott) moderátor (és a fórumra néző elnök) sem szólt neki, hogy bizonyíték nélkül abba kéne hagyni a vádaskodást, az meg durva csúsztatás, hogy „szinte egyértelművé tetted nekem, hogy kizárólag a Te privilégiumod feltekerni egy hágóba, mindenki más csak a Te utánzatod”

No, nézzük csak az igazságot és hogy ki is aki rossz színben tűnteti fel a másikat ; ez ügyben is kéréssel fordultam levélben a BIG maygar szekció vezetőjéhez és az Etikai Bizottsághoz is.

Egyszer sem írtam túrádról gyalázkodót (a gyaláz szó jelentése:
Valakinek hibáit, tökéletlenségeit, vétkeit elmondja, s az által kisebbítni, lealacsonyítani, becsületét, tiszteletét elvenni törekszik, valakit lebecsmérel, megszégyenít.
Illetve:
A gyalázkodik jelentése: .. (http://mek.oszk.hu/cgi-bin9/czuczor2.cgi?kezdobetu=GY&szo=GYAL%C3%81Z&offset=1)
„Vkinek, vminek becsületét ismételten v. folyton gyalázza, ócsárolja, becsmérli; gyalázatos rágalmakat szór vkire. „
„Becsületében sértő, durva szavakkal szid vkit; hibáit, vétkeit felnagyítva, éles szavakkal szemére veti, ill. mások előtt kiteregeti; alaptalanul v. túlzóan rosszat mond róla, hogy jó hírét rontsa, becsületét kisebbítse; becsmérel, ócsárol.”
Megkérdeztem két ember, hogy ők máshogy hogy fogalmaznák meg: pocskondiáz, becsmérel, nagyon erős szavakkal rosszat mond róla, gorombán bírál és talán benne van, hogy nem feltétlen mind igaz, amit állít.)

Ezzel szemben:
A bikemag hozzászólásaim itt találhatóak, idézek belőlük:
BIkemag fórum (ez épp a 3. oldal) - de lehet előre hátra tekerni.


a többiből csak beidézek:
Aug 22:
Köszi Passo,
Akkor ha jó sejtem a kezdeti sík napokon napi 150-200km-ket mentél, aztán utána meg saccra napi 100-akat a hegyeken át.
.....
nem meglepő: tetszett a videó, úgy látom a vimeo nem tiltja le a zenéket. Mikor eljutottál a mormotáig, addigra már teljesen úgy éreztem, mintha saját videóm B verzióját látnám.... :-)
Pink Floyd jól megy a természeti filmek mögé.:-)

Hol itt a gyalázkodás ?

Aztán szept 21-én:
"Passo,
Amilyen a mostani túrád volt, amiben hágók dögivel (egyirányú utak kisebbségben, ilyen volt pl a 2005-ös túrám, rengeteg csomagos nappal. Idén viszont a francia túrán több hágó, így málhás mászás adódott, de az olasz és svájci Alpokban sokkal több egyirányú (ugyanott jövök vissza út): 22-szer ilyenen mentem 2000m fölé, ebből adódtak, hogy ezeken nem volt málha :-)
De azért örülök, hogy akadt egy-egy nagy / nehéz megpakoltan is (Gr Szt Bernard és Nufenen).

Gavia - Mortiroló páros milyen irányban volt ? Gondolom Mortiroló Monnó felől és akkor Gavia dél felől ? Ez a klasszikus :-)
Bár lefelé már jöttem rajta, délről meglepett, hogy nem is olyan vészes a Gavia, mint hittem. Kár hogy nem a hírnevéhez illően jó az aszfalt minősége.
üdv:  GyG"

aztán: okt 5-én, részlet:
"Bizony, a Gavia - Mortiroló páros szép teljesítmény. Fordított irányba kis kiegészítéssel az, amin marathont is rendeznek /-tek ott: Utóbbi 1-2 évben mintha változott volna, lehet hogy változott az útvonal ??? nem tudom."

Hol itt a gyalázkodás ?

Nézzük az emailekben a bizonyítékokat: (amelyeket Gábor már megkapott és a fordítást az Etikai BIzottság is megkapja a héten - fordítóirodán is múlik az időpont)
aug 20-án írtam mailen:
Szia Balázs !

Gratulálok hozzá, nem semmi ! Ezek szerint fájdalmakkal is tekertél ?
nekem legutóbb 2358 km-re lett 49633 m szint :-) ezalatt asszem 29-szer 2000 fölé jutás.

Neked hány nap volt ez a 3640 km és mennyi cuccal ? Mindenhová cuccal mentél fel, vagy volt, hogy célszerűségi okból anélkül, mint pl Alpe d'Huez ?
Azért remélem a filmek előtt jelentkezel még :-) Pár előzetes infóval, 10-20 mondatos összefoglalóvaj, pl.Svájcon is átmentél vagy attól délre, mert előre sem lehetett semmit tudni a túrádról ?
Gondolom a francia túra s szokásos: Lombarda, Bonette, Vars, IZoard, Galibier, Iseran...utána talán Gr St Bernard és aztán ? Nufenen ? ha igen, akkor utána merre ?
A legvége merre ?
Milyen időd volt ?
Az útvonalra írtad, hogy picit ad-hoc, majd ahogy alakul ? Végül mi szerint alakítottad útközben ? "

Hol a gyalázkodás ?
11.02-én írt emailemből részlet:
Egyfelől mint írtam is, minden elismerésem a túrát illetően is és videóid is igazán jók. Alapvetően is, de másokéhoz viszonyítva is.

ebben a levélben (én nem hallgatom el, mert nem lejáratás a célom, hanem megvédeni magam)): :

"Illetve talán még egy olyan tudatalatti lehetett mögötte, hogy a túrákkal kapcs-ban mindent magam erejéből értem el (túratervtől kezdve, infógyűjtés, szervezés, stb) tettem közzé, stb. Mikor kezdtem magyar nyelvű infók (vagy semmilyen sem) még nem voltak, ezért kétségtelen, hogy követőim (remélem nem érted félre) esetében már nem ez a helyzet, hiszen mindegyik emelkedőről találnak nálam leírásokat, fotókat, stb. ... - és talán ezért lehet bennem olyan, hogy amit én tettem közzé (én tettem érte), az legyen egyértelmű, amit meg más, az is természetesen."

Ebből sehogy sem hámozható ki, hogy az én privilégiumom lenne feltekerni ! A követőim szó mögött ott van „(remélem nem érted félre)”. Sőt a végén ott van, hogy amit meg más, azt más: azaz szó nincs arról, hogy az én privilégiumom, mert más is felkereshet új emelkedőket, meg elsőként....  Jó érzés is az, nem sajnálom senkitől.
Sikerült mégis félreérteni, vagy ha nem félreérteni, de valótlanul közzétenni (egy a több közül – amelyeket bizonyítok). Azt azért lássuk be, hogy nem ugyanaz (nem félreértendő ! Smile ) , hogy valaki alig vmit tudva a környékről, magyar és többször minimális infó nélkül megy oda, vagy egyszerűen mindent elolvas a netről: a magyar infókat, tanácsokat, videókat, stb. beleértve és úgy megy oda. Semmi baj nincs ezzel, dehogyis ! Nem becsméreltem, de ráadásul nem is az ő túrájáról volt szó ! Hisz nekem is volt jó pár olyan, ahová mások gyakran angol és német infói alapján mentem, videók sok tucat esetben nem voltak. Az is kétségtelen, hogy az idő előrehaladtával mind több infó fent van az interneten.

Illetve jegyzem meg, másnapi levelében (amit Gábornak szintén elküldtem, mint összes levelünket) nyoma sem volt, hogy valami gondja lett volna a levéllel, sőt totál baráti levél volt; magyarán ismét az a szitu, hogy:
- vagy más képet mutatott privát emaiben és mást, amikor itt nekem esett és sorzatban jött a valótlansásokkal, csúsztatásokkal, elhallgatásokkal, emberek félreveztésével,
- vagy utóbb festi át a képet !

idézet még a levelemből: „Azzal ki kell egészítenem, hogy ahol jártam, bizonyos esetekben valóban van bennem olyan érzés, hogy ha ott évekkel ezelőtt jártam, akkor ne más tűnjön úgy, hogy ő mutatja be a nagyközönségnek. Persze ez egy érzés, ahogy mondják, az én egyéni szoc problémám .... mindenki azt tesz, amit akar, .....(majd e levélben később)

Így én pl. - nem Te miattad, de biztos felmerülne a kérdés, ha nem téged írnálak példaként ill azért is, hogy ne lehessen félreérteni - a Te túrádat nem a kb. 4000 km (?) miatt tartom komolynak, vagy elismerésre méltónak, noha nekem nem volt egyben ilyen hosszú túrám (nem is lehetett volna, így lehetőségem sem lehetett volna rá ), hanem mert málhával (nagy szó) mentél sokat, az enyémhez hasonlót (aminek nehézségét tudom), ráadásul olyanként, aki nézelődik is, nem csak a strigulákat húzza emelkedőnként.  "
- újabb dicséret !


az első része sem arról szól, hogy azt gondolnám, hogy más csak az utánzatom lehet, épp írtam is, hogy „. Persze ez egy érzés, ahogy mondják, az én egyéni szoc problémám .... mindenki azt tesz, amit akar, .....”

Ez a levél is megerősítette, hogy valótlan = semmi sem igaz abból, hogy gyalázkodtam volna a túrájával kapcsolatban (sőt dicsértem), ám lejáratásra tökéletesen alkalmas !
A 2 . bekezdésben pedig épp elismerem a túráját, nem először –-> ennek ellenére a youtube hozzászólásban is ellenkezőt sugallt. (persze a fentiek is hasonlóakat mutattak).
A youtube-os hozzászólásra még visszatérek.

De ha már gyalázkodás, akkor inkább ez áll közel hozzá, amit Balázs egy facebook fórumban írt:
(emelk-n gyakran megállni fotózni.. – épp azokat gyalázza, akik így tesznek, többek közt engem is, sőt vélelmezhetően ez is volt a cél.)
A facebook csoportban ezt írta – így tiszteli a fényképezni megálló túrázókat:

Egy másik facebook csoportban megkérdeztem a bringásokat és kb. 90% mondta, hogy  bringatúrán megállnak fényképezni. Noha privát üzenetként szóba került ez köztünk, miután úgymond számonkértem, de mégsem korrigálta a hozzászólását, gondolom azért, hogy hadd maradjon ott a nyilvánosságnak. (erre éppen illik az a szó, hogy gúnyolódás, kekeckedő hozzászólás, amivel épp ő vádol engem – valótlanul)

A gyalázkodás valótlanságának bizonyítása után:  
:a levelek közt nem találtam olyat, ahol azt írta volna, hogy „
„én megírtam neked, hogy ne képzeld azt, hogy csak a tieid a magashegyi hágók.


Úgyhogy kértem is Gábort, hogy ő is mondja meg, hogy talált-e ilyet és legyen kimondva, hogy ilyen bizony nem volt, ez is valótlan!
és akkor itt hozom szóba a következőt; egyúttal itt kérem a moderátort, kérlek Gábor, szólítsd fel Balázst, mutassa be a bizonyítékot, mikor is írta ezt nekem, hogy: „megírtam neked, hogy ne képzeld azt, hogy csak a tieid a magashegyi hágók”
Ez ugyan nem támadás, de hadd lássuk, hogy ez sem igaz !
Az alábbit írta nov 2-án, de ez meg nem mondhatni hogy összecsengene azzal, hogy:
megírtam neked, hogy ne képzeld azt, hogy csak a tieid a magashegyi hágók”

Idézek leveléből: „Nézegetem az új videóidat, nagyon tetszenek. Közben azért többször gondoltam
arra, hogy némelyiken én is voltam idén - ráadásul többször ugyanabból az
irányból - , remélem ezt nem utánzásnak veszed. Már csak azért sem lehet az,
mert a júliusi túrád útvonalával nagyjából tisztában voltam, de a
Francia-Alpokban megtett szakasznak (még júniusban) igazán nem tudhattam a
tervét, így utánozni sem lehetett volna. Persze ráadásul én fordítva is
terveztem a túrámat, az idöjárás miatt választottam végül a nyugatról-keletre
irányt (ez a taktika be is vált).”
Bocsánat, de ez már paranoia „Közben azért többször gondoltam
arra, hogy némelyiken én is voltam idén - ráadásul többször ugyanabból az
irányból - , remélem ezt nem utánzásnak veszed.”

A 3. részre ("szinte egyértelművé tetted nekem, hogy kizárólag a Te privilégiumod feltekerni egy hágóba, mindenki más csak a Te utánzatod”
) fönt szintén mutattam az idézett levélrészt, ami bemutatja, hogy valótlan az állítás. A privilégium jelentése: kiváltság, kizárólagos jog. Aki azt állítja, hogy olyat írtam, mi szerint az én privilégiumom lenne, vagy szinte az én privilégiumom lenne feltekerni egy hágóba és mindenki más csak az utánzatom, az csúsztat és hazudik !

4. eset: Egy olyan helyzet, amikor épp ellenkező helyzetet mutat be bizonyos háttérinformációk elhallgatásával és félrevezeti az embereket. (ez a hitelességről szól)
Ezt írta: Ne is akarj kioktatni az Alpok iránti tiszteletről, hiszen videódban is egy kis eső és ellenszél miatt már nagy hangon üvöltöd a levegőbe: „Gyűlölöm Svájcot, gyűlölöm Svájcot!” Szóval ennyit a tiszteletről…
- azonban emberünk elfelejti említeni, hogy ő bizony ezt írta a bikemag fórumban ....”azóta gyűlölöm szívből az esős időt” - miért feledkezik el erről ? Így ugye mindjárt máshogy néz ez ki ? és még nincs vége...   (persze látszik, hogy alap esetben együttérez esős tekerést illetően, de érdekesmód a BIG fórumán másik arcát mutatta (nahát...)

Továbbá:
Elfelejtette említeni, hogy a bikemag fórumban kiderült, hogy túráján kétszer eső miatt csak 30-50 kmt tekert. aug 24-i hozzászólás:
„Odafelé a síkabb részeken napi 154-222km között mentem, utána pedig elég vegyesen. Volt, hogy az eső miatt csak 30-50km-t (bár ilyen csak kétszer), "

valamint ugyanott aug 20-án azt írja, hogy „itt az esők miatt kihagytam a Nufenent,”, aztán:
- és ő szól be nekem esőben tekerés témában....?
2010 óta nem volt olyan esős nap, hogy szinte nullázzam a napot az eső miatt, azaz szinte csak várakozzak, vagy alig tekerjek, szemben vele !!! 2011-es túrámban a sok eső ellenére végig bejártam a  kitűzött hágókat, emelkedőket... épp azzal lett meg az akkor ismertekből az összes 2000-es.
Bikemag fórum: link

én ugyanott pl azt írtam arról az emelkedőről: „A Gotthard hágón olyan hideg volt a szél miatt is (a meteorológia 6 fokot jelzett előre délutánra aznap), hogy fölfelé is felvettem az esőnadrágot, esőkabátot !”  de hát persze ő jobban tudja, milyen időm volt, hiszen aki ott sincs, az jobban tudja !  Megjegyzem, utoljára 2010-ben fordult elő, hogy eső miatt durván kihagytam hágót, emelkedőt, vagy alig tekertem, szemben vele !

Mennyire hiteles a fentiek fényében, hogy azt állítja, hogy csúsztatok folyton meg én akarom lejáratni ? Ki akarja félrevezetni az embereket ?
Újabb bizonyítás volt!

5, új szintet jelent, hogy valótlan, hazug sugalmazásait (állításait ?) a BIG fórumon kívül is folytatja, itt egy youtube videó hozzászolásban jön a sárdobálás:

„..... Teljesítményeket elismerni? Igen, kezdő kerékpárosok esetében esetleg ment Neked is a teljesítmény "elismerése". ....... Ne haragudj, de mikor ismertél el engem? ....”


Nos, a BIG fórumban is dicsértem másokat (nem néztem vissza, de szinte biztos, ill. Kreicsi Gábor (nem mondható kezdőnek) egyik événél kifejezetten emlékszem, de gyanítom többször is volt ilyen), , másokat is, ám nézzük, hogy Balázst hányszor ismertem el: nyilvános fórumon és mailben is.
Másfelől érdkesmód elfejeti említeni, hogy 2012-es túrámról is hátam mögött (védekezni sem tudtam valótlan állítással, terjesztéssel szemben) terjesztett valótlanságot, illetve kilépésemkor nyilvánosan, amely után már értelemszerűen nem dicsértem ....

A nyilvános bikemag fórumban ezt írtam Balázsnak:
(„Gratulálunk !:-) Tényleg nagy álmod lehetett, ha fájdalmak közepette sem hagytad abba....” …)
2011.08.20-i levélben pl itt:
  Gratulálok hozzá, nem semmi ! Ezek szerint fájdalmakkal is tekertél ?
nekem legutóbb 2358 km-re lett 49633 m szint :-) ezalatt asszem 29-szer 2000 fölé jutás.
vagy itt (email):
2011.11.02-i levelem: „Én is tudok örülni más sikerének, jeleztem is, hogy igen jók a videóid :-) De mások esetében is így van ez: ahogy említettem pl túraleírásaitokat is, stb. „

11.02-én email: „Egyfelől mint írtam is, minden elismerésem a túrát illetően is és videóid is igazán jók. Alapvetően is, de másokéhoz viszonyítva is.”

És fentebb is mutattam: 11.02-i emailemből:
a Te túrádat nem a kb. 4000 km (?) miatt tartom komolynak, vagy elismerésre méltónak, noha nekem nem volt egyben ilyen hosszú túrám (nem is lehetett volna, így lehetőségem sem lehetett volna rá ), hanem mert málhával (nagy szó) mentél sokat, az enyémhez hasonlót (aminek nehézségét tudom), ráadásul olyanként, aki nézelődik is, nem csak a strigulákat húzza emelkedőnként.”

Továbbá:
11.02-i emailben: „elismerem mások teljesítményét (a torzító tényezőket figyelembe véve*), így Tiédet is, Zoliét is, más bringásokét is, de azt természetesen várom el viszont is mindenkitől, ismervén az elért eredményeket. (Pl. a BIG-esek közt ott van Karlovitz Pupu, aki kb. annyiszor járt 2000m felett mint én. Nagy elismerés, hogy tán 40 éves kora táján kezdte és így idősebben vitte véghez
- továbbá nov 11-i levelemben: „http://www.paloaltobicycles.com/gallery/jobst-virtual-tour-of-the-alps/
70 év körül lehet, és még mindig milyen napokat nyom!   (ő kezdő lenne ?)
Ő legenda !”, aztán alatta:
- „http://marc.liaudon.pagesperso-orange.fr/ZZang_index.htm
Aztán belenéztem a 100 hágósok klubjának 2010-es évkönyvébe és....
nos ő is legenda, bár a honlapról kevés derül ki. Azaz ő lehet h csak a 100 hágósok körében legenda.”
(nem éppen kezdők is őket is elismertem, sőt felnézek rájuk.
Leveleink közt, a 2011.03.02-án ezt írja válaszában: „Nagyon köszönöm a bizalmat és a kedves jelzöket, de azért nem tartom magam annyira nagy kaliberü kerekesnek.”   (előző levelemben ugyanis ezt írtam: „Remélem nem túl sokára a BIG tagok közt is üdvözölhetünk, mint újabb nagy kaliberű kerekes :-)   )  
Csak nem elismertem mégis ?

Az talán érthető, hogy az általa elkövetett elfogadhatatan viselkedés után nem dicsértem túráit, hisz ilyen .... emberrel még beszélnivalóm sincs.  

Ennyi talán elég lesz (persze lenne még) ...

Ennek fényében érdekes felidézni azt a mondatot, amit Balázs írt, hogy:
„De mint ember, örülök, hogy ilyen széles nyilvánosság előtt bukhattál meg.„
Tekintetbe véve, hogy a vitában, ahol – nagy nyilvánosság előtt bukhattam meg – Balázs sok valótlanságot állított, csúsztatott; hallgatott el olyanokat, amelyet teljesen más színben tűntették fel a szituációt, azt hiszem nem nehéz megállapítani, hogy a mondat átfogalmazható úgy, hogy : örült, hogy több valótlansággal és csúsztatással, elhallgatással, hozzájárult, hogy – állítása szerint - sok ember előtt bukjak meg. A fentiek is azt mutatják, hogy ezt akarta és tett is érte ! Hiszen le is írta ! (csak azt hagyta ki, hogy mit tett ő ezért)

Igen, ő a BIG tagja !

Remélem világossá vált ebből a pár példából is, hogy ha Balázs állít valamit, mindig felmerüljön, hogy netán a rossz szándék vezérli-e és hogy amit állít engem rossz színben feltűntetőt, arról jó eséllyel ismét bebizonyítom az ellenkezőjét.   (én már akkor sem hiszek neki, ha kérdez)

A BIG-nek kell eldönteni, hogy mennyire hisztek még neki és remélem Gábor, Te is, mint moderátor látod már, hogy nem szabad engedni a légbőlkapott vádaskodásainak és olyan stílusnak, mint mikor a tárgy mezőbe azt írta: Orvos látott már, stb.  , vagy csak úgy minden bizonyíték nélkül általános, egész személyre vonatkozó támadást intézzen más ellen. Próbájátok elképzelni, milyen lenne, ha  Titeket érne ilyen támadás, lejáratás, valótlan, légbőlkapott  állításokkal, csúsztatásokkal !  

Írt még itt a fórumon olyat, hogy leveleim tele vannak hazugságokkal, csúsztatásokkal, stb...
-  ez már annyira izzadtságszagú és látszik, hogy mindig olyanokat állít (vélelmezhetően tudatosan), hogy ne csak egy állításra vonatkozzon az állítása, hanem az egész emberre ( továbbá mivel mutattam pár példát az állításai valótlanságára, illetve, hogy úgy hallgat el dolgokat, hogy totál ellenkező előjelűvé váljon a szitu), ezért egy átírt Einstein idézettel zárom :

Ne állj le vitatkozni olyanokkal, akik sorozatosan valótlant állítanak, csúsztatnak, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
(kivéve, ha előveszed a bizonyítékokat )


A fentiek miatt viszont, mivel már a BIG-en kívül (youtube videónál)  sem maradt abba a kóstolgatás:  a valótlanságok, csúsztatások terjesztése is folytatódik BIG-en kívül (ami könnyen hozzájárulhat a BIG rossz színben való feltüntetéséhez), kérdezem a BIG-et (hivatalosan), hogy mit kívánnak tenni, hogy megállítsák ezt ? (alább is megfogalmaztam) Illetve emiatt egy határozott kéréssel is a BIG-hez fordultam! Hivatalosan is kérem a BIG-et, hogy írassanak alá tagjukkal egy etikai kódexet, vagy viselkedési kódexet, mely aláírásával vállalja megadott viselkedési normák betartását, különben ....(gondolom szankcionáljátok).

A BKV etikai kódexében pl. ilyen szerepel: „A Kódexben megfogalmazott magatartási-, viselkedési normák és elvárások megsértése szankciókat, súlyos esetekben és végső fokon a munkaviszony megszüntetését vonja maga után.”

Vajon a BIG azonosul, egyetért ezzel a viselkedéssel, vagy elhatárolódik tőle ? ......

Pár további kérdést még privát úton megküldtem Gábornak és Danielnek.  
Ha végeztem az angolra fordítással (egyes részeknél fordítóiroda végzi), várhatóan jövő héten küldöm a levelet és a bizonyítékokat Danielnek és az Etikai Bizottságnak.
(annak az igazolását is, hogy fordítóiroda fordított), ha a Bizotságnak, vagy a BIG magyar vezetőjének vmi kérése van a bizonytíékok kapcsán, állok rendelkezésetekre !
Akár levideózom a leveleket, hogy látszódjon, hogy valóban ezek, illetve FW-olhatom is persze.

Ui:
Mielőtt valaki – szintén csúsztatást hozva a történetbe - olyasmit sugallana, hogy a BIG-et akarom belekeverni, vagy rossz ízben feltűntetni (ami feltételezésnek semmi valóság alapja nincs), ahhoz három dolgot:
1, egyelőre az a szituáció, hogy bizonyítékokkal mutattam be, hogy egy BIG tag hazugságokkal, csúsztatásokkal, elhallgatásokkal feketített be, így a helyzet épp fordított, hiszen a BIG tagja műveli !
2, Az elmúlt időszakban sosem írtam, mondtam a BIG szervezetéről rosszat (egy alkalommal is csak annyit, hogy nem értek egyet a ranglistával, de a társaságot, közösséget dicsértem és a szervezet amivel hozzájárul a hegyekre tekerés népszerűsítéséhez, közös tekerésekhez, azzal továbbra is egyetértek. ), (annak ellenére nem mondtam rosszat, hogy egy BIG tag írt rólam valótlanságokat, csúsztatásokat a BIG fórumán, ahol nem lett leállítva és utána folytatta ezt a BIG-en kívül is).
Másfelől (szerintem) egy oldalon állunk a BIG szervezettel, legalábbis rám biztosan igaz, hogy : nem tudom elfogadni a sorozatos sportszerűtlen, inkorrekt viselkedést, valótlanságok terjesztését, bizonyítékok nélküli vádaskodást, csúsztatásokat, elhallgatásokat, ami teljesen eltorzítja a valós helyzetet és totálisan félrevezeti manipulálja az embereket.
3, Amennyiben a BIG is elítéli a bemutatásra kerülő viselkedést, egy oldalon vagyunk, ők is áldozatai lettek ennek az embernek, ők csak félre lettek vezetve.

Levelemre várom majd a BIG magyar szekció vezetőjének és a BIG etikai bizottságának a válaszát  továbbá ahogy fent említettem, kérlek, Gábor, szólítsd fel tagotokat, hogy mutassa a bizonyítékokat, az alábbiakra (és akkor csak 2-t ragadtam ki):
- folyton gúnyolódsz és kekeckedően hozzászólsz!” (gúnyolódik jelentése: durva beszólás, melynek az a célja, hogy nevetségessé tegyen valakit !”  (fényképekre, hozzászólásokra vonatkozott, mert előző mondatban ez szerepelt: „fényképeim között folyton kivetnivalót találtál”)
- mutassa be a bizonyítékot, mikor is írta ezt nekem, hogy: „megírtam neked, hogy ne képzeld azt, hogy csak a tieid a magashegyi hágók”

Köszönöm Gábor neked is, illetve az Etikai Bizottásgnak is a munkáját (persze tudom, hogy ilyen esetekben, ez kötelességük ! ):
Sajnálom, hogy lett ez a feladatotok, de az a helyzet, hogy véget kell már vetni ennek a tűrhetlen viselkedésnek!

GyG
Back to top Go down
View user profile http://www.gyorgyigabor.hu
passo

avatar

Posts : 43
Join date : 2012-11-13
Age : 38
Location : Sopron

PostSubject: Re: BIG score-ok: eszmecsere ill nehézség szerinti listázás   Mon Oct 10, 2016 1:27 pm

Úristen,... Erre már szavakat sem találok.

Egész egyszerűen sem időm, sem energiám, sem kedvem nincs ahhoz, ezt az őrületet pontról pontra megválaszoljam, de azért egy "tételt" hadd ragadjak ki. Bár a poszt minden sora megmosolyogtató, ez a ferdítés különösen tetszett:
...a "gyakran megálltam pihenni" kifejezés valójában a "sokszor megálltam pihenni" szinonimája...
Különösen annak fényében, hogy Gábor ennek is ismerte az előzménytörténetét, ez tényleg érdekes.
Egy élménybeszámolós előadásom végén - mint ahogyan máskor is - megkértem a hallgatóságot, hogy kérdezzen bátran. Az első között tették fel azt a kérdést, hogy hányszor állok meg pihenni egy hosszú emelkedőn az Alpokban. Mivel egyébként is nagyon kötetlen, vidám légkörben zajlott az egész előadás, nevetve azt válaszoltam, hogy én nem állok meg pihenni, csak fotózni. Persze azonnal vette mindenki a lapot, mindenki nevetett. Egészen világos, hogy alapvetően magamból csináltam tréfát, de szerintem ehhez még az előzmények ismerete sem kell... Ezt egyébként azóta is szívesen idézem másokkal viccelődve de alapvetően önironikusan, de erre már a "szerencsére nagyon nehéz fotózni menet közben" mondat is utal...

Ez az egyetlen kiragadott "vád" már önmagában jól "modellezi" ezt az elmebajt, minden egyéb sora is hihetetlen mértékű elferdítéseken és a valóság egy sajátos értelmezésén alapul.
Számomra elképesztő, hogy egy ember ekkora energiát képes abba fektetni, hogy a féltékenységéből és irigységéből táplálkozó gyűlöletével tönkre akarjon tenni valakit.
Talán még nevetnék is az egészen, ha nem rólam lenne szó.

Ami miatt meg különösen nem nevetséges, az az a tény, hogy az iromány minden eddiginél jobban mutatja a "paranoid személyiségzavar" nevű meglehetősen súlyos mentális betegség jeleit. Ez már nem játék. Segítő szándékkal mondom, hogy ideje lenne felkeresni egy szakembert.
Back to top Go down
View user profile http://www.passo.hupont.hu
gyorgyigabor

avatar

Posts : 1117
Join date : 2007-09-26
Age : 42
Location : Budakalász, Hungary

PostSubject: Igazán gáláns ajánlatom van: előfinanszírozom a bizonyítást   Wed Oct 19, 2016 2:54 am

MIután bebizonyítottam előző levelemben több valótlan állításod, szót sem fecsérlek ezekre a butaságokra, a bizonyítékok mindent elmondanak ! Smile Smile (pl a júni 13 mindig júni 29 előtt van, stb.)
Tönkre tenni ? Akkor az, mi amikor Te jó párszor az egész személyemre állítottál hazugságokat, csúsztattál ? Smile  A felelősséget vállalni kell az állításokért, ahogy én is vállalom az enyémekért. Tönkre tenni valaki bizonyítékokkal ?????????????????? Akkor a bíróságokon is pl tönkre teszik a bűnözőket ? Smile Smile
Én irigy ? Hahahaha Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Nos a legfrissebb pl:   (egy bizonyos gyorgyigabor neve alatt került fel az egyik legnagyobb emelkedőgyűjtő oldalra a világ legnehezebb emelkedője) - és még dislike-olni sem lehet Smile Smile
http://www.quaeldich.de/paesse/mauna-kea-pass/  

Irigy az Alpok, PIreneusok öszses 2000-ese, 8000-9000 m szintes ultra bringás kihívások után és miután - tudtommal első  magyarként - végig bringával feljutottam a világ legnehezebb emelkedőjére ? ? (Árpiék - tudom, nem is hallgatom el, jártak ott, csak ők a Visitor Center után gyalog, ill. stoppal mentek tovább) és már 100 km feletti terepfutásokat csinálok....

Nos, hát, felelős emberek, ha állítanak valamit, akkor arra pénzt is mernek tenni, hogy igaz, hisz különben hiteltelenné válnak és kiderül, hogy össze-vissza beszélnek:
A csatolt kép 150.000 Ft, amit megkapsz, ha tudod bizonyítani, hogy az állításod szerinti összes levélből ( ami állításod szerint tele volt csúsztatással és hazugsággal) akár csak 3-ra igaz, hogy tele volt csúsztatással és hazugsággal.
Internetes fórumokon 5 nap van a helyreigazításra, ennyi időd van eldönteni, hogy az általam (napokban) megfogalmazásra kerülő helyreigazítást Te vagy a BIG közzéteszi itt, vagy küldöm a fordítóhoz az 52-55 oldalnyi anyagot...--> alább a részletek ! Smile

Úgy döntöttem, hogy segítek a szervezet Etikai Bizottságának és annak aki nagy nyilvánosság előtt – (mint bizonyításra fog kerülni) valótlanul - az állította rólam, hogy minden levelem tele volt hazugsággal és csúsztatással. Nem szeretném, hogy az legyen az akadálya, hogy nem tudja bebizonyítani, hogy – az állítás szerint – miket követtem el, hogy ki kell fizetni a fodítási költséget. Kifizetem, ha....
Az összes levél (kilépésemig 34 db az egyik postafiókomban, talán még 5-6 a bikemag privát üzenetei közt))  52-55 oldalt tesz ki; mivel az Etikai Bizottság angol nyelvű, ennek angolra fordítását kifizetem (kb. 2500 Ft / oldal az ára, így több, mint 100.000 Ft: komoly áldozatot vállalok tehát).
Ha bebizonyosodik, hogy minden (de mondhatnám, hogy akár 3) levél (hiszen átnéztem és meglátásom szerint egyetlen egy levélben sem lesz ilyen eredmény, de sosem lehet tudni, ki mit vet be, hogy akadjon 1-2 ), tele van hazugsággal vagy csúsztatással, akkor fizetem a fordítási költséget és még további 150000 Ft-t, amit egyelőre csak elkülönítettem (ld fent a msik számlámra utalásról a bizonylatot), de ha igény van rá, ügyvédi letétbe helyezem (ebben az esetben, kérem a BIG adjon egy megbízható ügyvéd elérhetőséget !), ám ha kiderül, hogy nekem van igazam és nem tudja bebizonyítani, akkor vagy a BIG vagy az illető, passo, aki nagy nyilvánosság előtt ezt terjesztette rólam, fizeti ki nekem a fordítási költségeket. (nem kérem a további 150.000 Ft-ot, azt csak azért dobtam be, hogy éreztessem, hogy biztos vagyok az igazamban), és persze helyreigazítást tesznek közzé.
Továbbá az a vád is ért, hogy gyalázkodtam a túrájával kapcsolatban: felajánlom, hogy fizetem a nyelvész óradíját, aki a benyújtott bizonyítékok alapján megítéli, hogy történt-e gyalázkodás. Amennyiben nem sikerül bebizonyítani, akkor a BIG vagy a tagja fizeti ki részemre a nyelvész költségét és ez esetben is él a helyreigazítás!.
Fentebb írtam amúgy, hogy több forrás szerint mi a gyalázkodás.

Mivel az interneten 5 napot szoktak adni a helyreigazításra, én is 5 napot adok rá, hogy vagy közzétegye a BIG, vagy tagja a helyreigazítást (hétvégén pontosítom, de kb. így fog kezdődni, hogy „passo valótlanul állította, hogy gyorgyigabor minden levele tele volt csúsztatással és hazugsággal és ezzel rossz színben tűntette fel a nagy nyilvánoság előtt, ezzel szemben a valóság az, hogy .... , továbbá valótlanul állította, hogy gyalázkodott túrájával kapcsolatban....., stb. ), vagy küldöm is a levelek nagyobb részét is fordításra (egy részét amúgy is lefordítattom és küldöm az Etikai Bizottságnak.... ). Természetesen tisztában vagyok, hogy az Etikai Bizottság nem közhatalom, így csupán kérheti a tagját, hogy adott eredmény esetén térítse meg a fordítási költséget, ezt el is fogadom, onnantól a tag felelőssége, hogy ki is fizeti-e vagy sem, ahogy az etikett, emberi viselkedés megkívánja. Elfogadom, akárhogy is lesz utána.  

Azt hiszem, ennél előnyösebb ajánlatot nem lehetett volna tenni.

Amennyiben ügyvédi letétbe szeretné valaki az általam bónuszként elkülönített 150.000 Ft-ot, várom az ügyvédi letéthez az ügyvéd elérhetőségét !

ha már passo megint folytatta, akkor még egyet hozzáteszünk, amit bizonyítania kell (ezt már nem tudtam Danielnek megírni, de mivel úgysi írok az Etikai Bizottságnak, ott sorra kerül):  "minden egyéb sora is hihetetlen mértékű elferdítéseken és a valóság egy sajátos értelmezésén alapul." - ugyanis a bizonyíték az nem elferdítés. Ha pl. én jún13-án foglaltam a repjegyet, akkor az bizony júnous 29-e előtt volt.

Köszi:
Gábor Smile
Szép napot ! Smile

Ui: valóban úgy tűnik, hogy azzal vádolod a másikat, amit Te elkövetsz:
- vádoltál, hogy a hátad mögött járatlak le, ehhez képest 2012-ben ezt tetted velem / rólam
- vádolsz, hogy leveleim tele voltak hazugsággal és csúsztatással, ezzel szemben bebizonítottam jó pár ilyet rólad
- legelső, beszóló leveled úgy kezdted, hogy "Valószínűleg most többen nyers utálatot fogtok érezni irántam, főleg Te, Gábor" --> ehhez képest Te neveztél szarjankónak,tárgy mezőbe írtad, hogy orvos látott -e már, meg, hogy netán elmezavarom van-e, most meg ezek: "már önmagában jól "modellezi" ezt az elmebajt, minden egyéb sora is hihetetlen mértékű elferdítéseken és a valóság egy sajátos értelmezésén alapul. ...
Számomra elképesztő, hogy egy ember ekkora energiát képes abba fektetni, hogy a féltékenységéből és irigységéből táplálkozó gyűlöletével tönkre akarjon tenni valakit." ..
(ahogy a facebookon is írtatm: "hogy nem szakad le a mennyezet, hogy Íte írod ezt ???
"az iromány minden eddiginél jobban mutatja a "paranoid személyiségzavar" nevű meglehetősen súlyos mentális betegség jeleit. Ez már nem játék. Segítő szándékkal mondom, hogy ideje lenne felkeresni egy szakembert."
- épp az előbbi szavak pontosan a gyalázkodást jelentik - amivel szintén Te vádoltál !
Back to top Go down
View user profile http://www.gyorgyigabor.hu
gabor kreicsi

avatar

Posts : 851
Join date : 2007-08-28
Location : Salgótarján-Göd (Hungary)

PostSubject: Re: BIG score-ok: eszmecsere ill nehézség szerinti listázás   Thu Oct 20, 2016 12:31 pm

Kedves Gábor és Balázs!

Daniel - mint a BIG elnöke - megkapta a Györgyi Gábor által írt levelet, melyet meg is válaszolt. Ezek után a BIG - mint nem bejegyzett hivatalos szervezet - már nem tud mit tenni az ügy érdekében.
Én sem tudok mást tenni - már így is úgy érzem elég türelmes voltam az üggyel összefüggésben - de most megismétlem azt, amit már közel négy éve egyszer megbeszéltünk.

Utánanéztem dolgoknak és egyértelműen látszik, hogy 2013. január 20-án már megkértelek benneteket, hogy ezt a vitát ne itt folytassátok.

Kedves BIG tagok, olvasóink!
Természetesen, mindenkinek jogában áll a véleményét leírni, megosztani másokkal. Erre itt van lehetőségként ez a fórum is. Úgy gondolom, hogy elég mélyre szántóan lett kitárgyalva ez a téma. Nem kívántam beleavatkozni moderátori szerepben, mert igyekzetem helyet adni a véleményeknek. Most sem leszek erőszakos, de szerintem itt az ideje, hogy csak a jóra és a szépre koncentráljunk. (A többit innentől inkább már csak privátban, ha lehetséges.)
Legyen tehát ez egy újrakezdés!


Utána még azért volt egy-két hozzászólás olyan címszóval, hogy "jogom van magam megvédeni".
Ezt senki sem vitatta, de tőlem - mint moderátortól - elhangzott egy kérés, amelyben ennek a beszélgetésnek a privátban történő folytatását kértem. Ez tulajdonképpen működött is egészen az utóbbi hetekig.

Akkoriban egyébként passo több helyen is elnézést kért.
2013.02.04.
Ezek után fogadd bocsánatkérésemet! Olyan dolog volt számomra a kerékpározás, ami mindenek felett álló jó, azt hittem, ebben nem lehet ártani senkinek. Az, hogy összekapcsolhattam fotós-videós szenvedélyemmel csak hab a tortán.

Szóval bocsáss meg, csak meg akartam védeni magam. Lehet, hogy messzire mentem. Lehet, hogy a problémámat sem kellett volna leírnom.Tehát ismételten felhívom a "feleket", hogy erről a témáról többször itt ne nyilatkozzanak és háborúzzanak. Maradjunk ezen a fórumon az idevaló témáknál.
Daniel már többször is velünk (magyarokkal) példálózott, hogy nálunk milyen szép fórum élet van. Ne okozzunk neki csalódást!

Jó bringázást, jó BIG-ezést mindenkinek!!!
sunny
Back to top Go down
View user profile http://galcsik-it.hu/kreicsi/
sonnycrockett

avatar

Posts : 128
Join date : 2010-03-21
Age : 40
Location : Coventry, United Kingdom

PostSubject: Re: BIG score-ok: eszmecsere ill nehézség szerinti listázás   Thu Oct 20, 2016 5:54 pm

Hi Gabes,

Igazad van, nem kell ide a feszkó, beszéjék meg privátban.
Én csak arra kérlek, hogy moderáld ki az ilyen jellegű irományokat, nincs erre szükség.
Remélem ezután már csak az ügyvédeik konzultálnak egymással... Smile

Üdv. : Sonny
Back to top Go down
View user profile
gabor kreicsi

avatar

Posts : 851
Join date : 2007-08-28
Location : Salgótarján-Göd (Hungary)

PostSubject: Re: BIG score-ok: eszmecsere ill nehézség szerinti listázás   Fri Oct 21, 2016 10:25 am

Hi Sonny,

Pont a napokban gondoltam rád, mer láttam, hogy hosszú idő után ismét BIG emelkedőn jártál.
Gratulálok!

Jó lenne már ismét együtt tekerni! Nagyszerű túrákat tettünk együtt.
Jelzek ha Anglia közelébe készülök. Smile

Üdv, Gabes
Back to top Go down
View user profile http://galcsik-it.hu/kreicsi/
sonnycrockett

avatar

Posts : 128
Join date : 2010-03-21
Age : 40
Location : Coventry, United Kingdom

PostSubject: Re: BIG score-ok: eszmecsere ill nehézség szerinti listázás   Fri Oct 21, 2016 11:05 am

Köszi!

Igen, sikerült teljesíteni két BIG-et is, épp most jelöltem meg a másikat.
Most úgy alakult, hogy arrafelé járok heti rendszerességgel, összekötöm a programom a bigezéssel.
Teszek majd fel néhány képet a túravideók topikba is.

Fogunk még együtt tekerni, arról nem mondtam le én sem.  Smile

Üdv.: Sonny

gabor kreicsi wrote:
Hi Sonny,

Pont a napokban gondoltam rád, mer láttam, hogy hosszú idő után ismét BIG emelkedőn jártál.
Gratulálok!

Jó lenne már ismét együtt tekerni! Nagyszerű túrákat tettünk együtt.
Jelzek ha Anglia közelébe készülök. Smile

Üdv, Gabes
Back to top Go down
View user profile
gyorgyigabor

avatar

Posts : 1117
Join date : 2007-09-26
Age : 42
Location : Budakalász, Hungary

PostSubject: Re: BIG score-ok: eszmecsere ill nehézség szerinti listázás   Wed Oct 26, 2016 11:03 pm

Kedves Gábor !

Nem folytatom, de egy korrekciót kell tennem, mert sajnos amit írtál, az a hátrányomra "szólt" (azaz alkalmas rá, hogy engem rossz színban tűntessen fel) (ez nem esik  jól, de remélem csak azért volt, mert jogi területen nem vagy otthon, vagy Téged is megvezettek) félrevezeti azokat, akik olvassák.

Beidézted, hogy Balázs elnézést kért (bár abban is volt általam bizonyított csúsztatás ("Szóval bocsáss meg, csak meg akartam védeni magam. Lehet, hogy messzire mentem.") , hiszen az a "megvédés" több - bizonyított - valótlanságot, valószínűsített becsületsértést (bíróságnak kell megállapítania) tartalmazott, ... amúgy pedig megjegyzem, az első támadás Balázstól indult, azért ezt ne feledd !).
Aki ilyet követ el (majd a bíróság megállapítja, de pár valótlan állítást már bizonyítottam), az az ügy nem azzal zárul le (szerzek is róla az ügyvédtől állásfoglalást), hogy elnézést kérek és ennyi, hiszen a valótlanságok nem lettek megcáfolva és mint láttad, folytatódott.
Hogy egy erős példát mondjak, ez olyan, mintha nagy nyilvánosság előtt elterjesztik, hogy XY mondjuk adócsaló, vagy veri a nőket, aztán utána azzal le lenne tudva, hogy bocs !
vagy valaki ellop egy autót és azt mondja: elnézést kérek és azzal le van zárva ?
Bocsánat, de ezt Te sem gondolhatod komolyan ! (valamiért azt gondolom, hogy félrevezettek és nem Te magadtól gondolod így. Ugye ? ő mondta, hogy de hát ő elnézést kért..... ?)
(tényleg nem akarlak bántani, de azért látni kell, hogy nem korrekt a történtek után azt sugallani, hogy azután elég egy sima elnézést kérés)
(nem azért ezeket a példákat írom, mintha össze akarnám mosni őket (nincs ilyen szándékom!), csak érzékeltetni akarom a komolyságát.)
A jogban ez nem így működik. Ha azt írta volna, hogy "itt és amott is valótlant álíltottam, nem igazak, elnézést kérek", az más lenne, akkor talán joggal írhatnád. De ilyen nem történt !

(Egyébként - magam megvédése érdekében jelzem, hogy legutóbbi, bizonyítékokat tartalmazó hozzászólásomra visszatérve, további 100.000 Ft-ot (de több is lehet) ajánlok fel, ha bebizonyítja, hogy minden sora elferdítéseken alapul és elvárom fordítva is, hiszen felnőtt ember vállalja állításaiért a felelőséget ! )  

Még egy érv: már csak azért sem zárulhatott le azzal az elnézést kéréssel a téma (azon túl, mint fent írtam), hiszen utána (bőven a kilépésem után) a youtube-on (2015. április elején) írt csúsztatásokat, lejáratásra alkalmas módon torzította a valóságot, amiből be is mutattam bizonyítékot. Ha az illető BIG tag folytatja, akkor nem sokat ér az elnézést kérés.

Befejeztem.

Elnézést kérek, Gábor, hogy vissza kellett térnem, de a korrekt tájékoztatás miatt jeleznem kellett, hogy világos legyen, mert félrevezeti az olvasókat az, ha bárki azt hiszi, hogy ilyen esetben az elegendő, hogy ír egy elnézést kérést.
Természetesen szerzek róla ügyvédi állásfoglalást, amit itt zárásul közzé kell tennem, hogy bárki számára, aki olvassa, világos (és hiteles !!) legyen, hogy a valótlan állítások, csúsztatások sorozata jogilag nem zárul le egy szimpla elnézést kéréssel.  Magam miatt is akarnám, hogy ne csak az én állításom mondja ezt, hanem ügyvéd.
Egyezzünk ki abban, hogy ha hozok ilyet, akkor itt marad a hozzászólásom, ha nem tudok ilyen állásfoglalást hozni, akkor természetesen törölheted.
(ez így korrekt !)

Sonny, igen, az ügyvédeken a sor Smile
Épp akartam is írni a múltkorira, hogy ha valóban tönkre akarnám tenni Balázst (ami persze valótlanság), pereljen be (komolyan támogatom ebben !) és akkor bebizonyíthatja állítását, hogy minden levelemben hazudtam, és előző hozzászólásom minden sora ferdítéseken alapul, stb. Smile Smile Az a cél, hogy egyértelmű legyen az igazság!  
Én így teszek, jogi úton legalább véget ér a bizonyítékok nélküli vádaskodás, rágalmazás Smile Ott az kevés! Smile

Amúgy ha már említetted, a moderálást, jóval korábban, pl. a bizonyíték nélküli rágalmazáskor (pl: "minden levelemben hazudtam" volna)) is felmerülhetett volna, mégsem történt. Bőven volt eset....( akkor még én sem merültem el sem magyar, sem nemzetközi moderálási szabályzatokban.)

Jó bringázást és békét, korrektséget kívánok !


gabor kreicsi wrote:
Kedves Gábor és Balázs!

Daniel - mint a BIG elnöke - megkapta a Györgyi Gábor által írt levelet, melyet meg is válaszolt. Ezek után a BIG - mint nem bejegyzett hivatalos szervezet - már nem tud mit tenni az ügy érdekében.
Én sem tudok mást tenni - már így is úgy érzem elég türelmes voltam az üggyel összefüggésben - de most megismétlem azt, amit már közel négy éve egyszer megbeszéltünk.

Utánanéztem dolgoknak és egyértelműen látszik, hogy 2013. január 20-án már megkértelek benneteket, hogy ezt a vitát ne itt folytassátok.

Kedves BIG tagok, olvasóink!
Természetesen, mindenkinek jogában áll a véleményét leírni, megosztani másokkal. Erre itt van lehetőségként ez a fórum is. Úgy gondolom, hogy elég mélyre szántóan lett kitárgyalva ez a téma. Nem kívántam beleavatkozni moderátori szerepben, mert igyekzetem helyet adni a véleményeknek. Most sem leszek erőszakos, de szerintem itt az ideje, hogy csak a jóra és a szépre koncentráljunk. (A többit innentől inkább már csak privátban, ha lehetséges.)
Legyen tehát ez egy újrakezdés!


Utána még azért volt egy-két hozzászólás olyan címszóval, hogy "jogom van magam megvédeni".
Ezt senki sem vitatta, de tőlem - mint moderátortól - elhangzott egy kérés, amelyben ennek a beszélgetésnek a privátban történő folytatását kértem. Ez tulajdonképpen működött is egészen az utóbbi hetekig.

Akkoriban egyébként passo több helyen is elnézést kért.
2013.02.04.
Ezek után fogadd bocsánatkérésemet! Olyan dolog volt számomra a kerékpározás, ami mindenek felett álló jó, azt hittem, ebben nem lehet ártani senkinek. Az, hogy összekapcsolhattam fotós-videós szenvedélyemmel csak hab a tortán.

Szóval bocsáss meg, csak meg akartam védeni magam. Lehet, hogy messzire mentem. Lehet, hogy a problémámat sem kellett volna leírnom.Tehát ismételten felhívom a "feleket", hogy erről a témáról többször itt ne nyilatkozzanak és háborúzzanak. Maradjunk ezen a fórumon az idevaló témáknál.
Daniel már többször is velünk (magyarokkal) példálózott, hogy nálunk milyen szép fórum élet van. Ne okozzunk neki csalódást!

Jó bringázást, jó BIG-ezést mindenkinek!!!
sunny
Back to top Go down
View user profile http://www.gyorgyigabor.hu
gabor kreicsi

avatar

Posts : 851
Join date : 2007-08-28
Location : Salgótarján-Göd (Hungary)

PostSubject: Re: BIG score-ok: eszmecsere ill nehézség szerinti listázás   Thu Oct 27, 2016 9:12 am

Kedves Gábor!

Nyugalom, én nem akartam egyikőtöket sem rossz színben feltüntetni és nem is tettem, írtam, olyat, amit bármelyikőtök sugallt volna nekem arról amit leírtam. Én már korábban lezártam az ügyet azzal, hogy mindkettőtöknek privátban megírtam a véleményemet, javaslataimat. Sajnálom, hogy így sem sikerült lezárni. Crying or Very sad

Most legutóbb is csak azt tettem, amit a BIG elnöke - Daniel - a levelében kért, mégpedig tájékoztassalak benneteket ismételten, hogy a BIG fórumra nem valók az ilyen témák, hozzászólások.

Azt csak egy plusz megerősítésként írtam, hogy erre már közel négy éve egyszer felhívtam a figyelmeteket. Akkor ez úgy tűnt, hogy itt befejeződött. (Fizikailag sem történt már hozzászólás ide, más közösségi oldalakat pedig nem olvasok, így nem is tudhattam, hogy ezek szerint a "harc" folytatódott, ami igen csak megdöbbentett. Erre utaltam az idézetekkel.) Ha valóban más közösségi oldal(ak)on folytatódott - és ott belefér - akkor ott legyen ez az ügy kitárgyalva és ne itt. Erre vonatkozott a korábbi és a jelenlegi kérés is tőlem és az Elnöktől is. Tehát nem állt szándékomban semmiféle félretájékoztatás, sajnálom, ha bizonyos dolgokban így tűnhetett.

Egyébként ezt az egész moderációs dolgot pusztán azért vállaltam el anno, mert Daniel megkért rá és álmomban nem gondoltam volna, hogy majd ilyen problémákkal kell szembesülnöm. Én nem is kívánok elmerülni sem a magyar, sem a nemzetközi moderálási szabályzatokban, így ha valaki úgy gondolja, hogy nem jól (szabálytalanul) csinálom, akkor jelezzen Danielnek, aki ha elégedetlen a munkámmal, akkor eltávolít majd erről a posztról. Van bőven megoldandó dolog az életemben és nem szeretném, hogy ha állandóan olyan témákon pörögne az agyam, amihez semmi közöm sincs. Többek között ezért sem vagyok fent egyetlen másik közösségi oldalon sem. (Abszolút nem hiányoznak.) Egyébként Daniel pár hónapja is megvédte ennek a fórumnak a státuszát - egy lengyel BIG tagnál - azzal, hogy ez legalább működik, ellentétben az összes többivel. A BIG évkönyvben is mindig ki vagyunk emelve.

A legjobbakat kívánom mindenkinek!
Várlak benneteket a jövő évi BIG day-n, a "Magyar Zoncolanon"!
https://www.bigcycling.eu/files/modules/big/4035/IMG_3810.jpg
sunny
Back to top Go down
View user profile http://galcsik-it.hu/kreicsi/
sonnycrockett

avatar

Posts : 128
Join date : 2010-03-21
Age : 40
Location : Coventry, United Kingdom

PostSubject: Re: BIG score-ok: eszmecsere ill nehézség szerinti listázás   Thu Oct 27, 2016 12:41 pm

Szia Gabes!

Nehogy már te érezd magad kellemetlenül ... Evil or Very Mad
A kutyát nem érdekli a moderálási szabályzat. Ami nem oda való az kuka! Szerintem bárki a tagok közül neked szabad kezet ad.
Nélküled sehol sem lenne a magyar BIG, kíváló vezetője vagy minden tekintetben! cheers

Most is köszönöm a munkádat!

Üdv: Sonny

gabor kreicsi wrote:


Egyébként ezt az egész moderációs dolgot pusztán azért vállaltam el anno, mert Daniel megkért rá és álmomban nem gondoltam volna, hogy majd ilyen problémákkal kell szembesülnöm. Én nem is kívánok elmerülni sem a magyar, sem a nemzetközi moderálási szabályzatokban, így ha valaki úgy gondolja, hogy nem jól (szabálytalanul) csinálom, akkor jelezzen Danielnek, aki ha elégedetlen a munkámmal, akkor eltávolít majd erről a posztról. Van bőven megoldandó dolog az életemben és nem szeretném, hogy ha állandóan olyan témákon pörögne az agyam, amihez semmi közöm sincs. Többek között ezért sem vagyok fent egyetlen másik közösségi oldalon sem. (Abszolút nem hiányoznak.) Egyébként Daniel pár hónapja is megvédte ennek a fórumnak a státuszát - egy lengyel BIG tagnál - azzal, hogy ez legalább működik, ellentétben az összes többivel. A BIG évkönyvben is mindig ki vagyunk emelve.

Back to top Go down
View user profile
gabor kreicsi

avatar

Posts : 851
Join date : 2007-08-28
Location : Salgótarján-Göd (Hungary)

PostSubject: Re: BIG score-ok: eszmecsere ill nehézség szerinti listázás   Thu Oct 27, 2016 3:28 pm

Köszi Sonny!!!
Nagyon jó lenne jövőre újra együtt tekerni! Egy csomó helyről eszembe szoktál jutni.
Anglia vagy Magyarország? Majd meglátjuk.
Hátszelet és esőmentes tekeréseket!
sunny
Back to top Go down
View user profile http://galcsik-it.hu/kreicsi/
sonnycrockett

avatar

Posts : 128
Join date : 2010-03-21
Age : 40
Location : Coventry, United Kingdom

PostSubject: Re: BIG score-ok: eszmecsere ill nehézség szerinti listázás   Thu Oct 27, 2016 4:35 pm

Nagyon titokzatos vagy, Gabes... Rolling Eyes Csak nem tervezel valamit az Egyesült Királyságban Question
Az gondolom egyértelmű, hogy a szállás és a koszt ingyen lenne neked (Még mindig Coventryben lakom.). De a logisztika a tiéd! Laughing
Meglátjuk mi lesz a sorsunk...
Addigra összekapom magam, te most biztosan jobb erőben vagy.

gabor kreicsi wrote:
Köszi Sonny!!!
Nagyon jó lenne jövőre újra együtt tekerni! Egy csomó helyről eszembe szoktál jutni.
Anglia vagy Magyarország? Majd meglátjuk.
Hátszelet és esőmentes tekeréseket!
sunny
Back to top Go down
View user profile
gabor kreicsi

avatar

Posts : 851
Join date : 2007-08-28
Location : Salgótarján-Göd (Hungary)

PostSubject: Re: BIG score-ok: eszmecsere ill nehézség szerinti listázás   Fri Oct 28, 2016 10:57 am

Smile
Lehet így is fogalmazni, hogy titokzatos vagyok, de én inkább úgy mondanám, hogy óvatos. Amíg csak ötlet a dolog, addig nem terjesztem eléd, mert még sok változó van benne.
Amúgy nagyon köszönöm a felajánlásodat! Igazán rendes a részetekről, de ha jövőre lesz UK, akkor az Cornwall és Devon és csak két nap. Én maximum egy hétre tudok itthonról eljönni és a jövő évi "nagy" Salgótarjáni HKE túra célpontja nem UK, hanem Bretagne. Ha összejön és jól sikerül, akkor majd máskor mehetünk feljebb.

Azért ne feledd, hogy itthon is lehet találkozni!  Smile
Amúgy 2018-ban tervezek egy olyat, hogy "BIG dayS"
Négy nap alatt (külföldi BIG tagokkal is) járnánk végig a magyarországi tíz BIG csúcsot. Arra is koncentrálhatsz majd.

Köszönöm, hogy elfogadod a logisztikámat!

A test viszont nem felejt. Ha nem híztál el (nem gondolom), akkor simán jobb vagy még mindig. Én nagyon boldog vagyok, hogy már jó ideje tudom tartani a formámat. Nekem mondjuk ez is a célom, az egyenletességet szeretem. Amúgy meg nem gond, hogy ki mennyire erős, hiszen egy célért bringázunk, ha együtt vagyunk, ahogyan anno is tettük.

Már kiléptünk ennek a topiknak a címéből, innentől szerintem folytassuk másik topikban!
sunny


Last edited by gabor kreicsi on Fri Oct 28, 2016 12:45 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://galcsik-it.hu/kreicsi/
sonnycrockett

avatar

Posts : 128
Join date : 2010-03-21
Age : 40
Location : Coventry, United Kingdom

PostSubject: Re: BIG score-ok: eszmecsere ill nehézség szerinti listázás   Fri Oct 28, 2016 11:38 am

Szia,

Gyorsan átmegyek a "tagok" topikba és ott folytatom, nehogy kimoderálj! Laughing

Sonny

gabor kreicsi wrote:
Smile

Már kiléptünk ennek a topiknak a címééből, innentől szerintem folytassuk másik topikban!
sunny
Back to top Go down
View user profile
gabor kreicsi

avatar

Posts : 851
Join date : 2007-08-28
Location : Salgótarján-Göd (Hungary)

PostSubject: Re: BIG score-ok: eszmecsere ill nehézség szerinti listázás   Fri Oct 28, 2016 12:46 pm

Basketball

sonnycrockett wrote:
Szia,

Gyorsan átmegyek a "tagok" topikba és ott folytatom, nehogy kimoderálj!  Laughing

Sonny

Back to top Go down
View user profile http://galcsik-it.hu/kreicsi/
Sponsored content
PostSubject: Re: BIG score-ok: eszmecsere ill nehézség szerinti listázás   

Back to top Go down
 
BIG score-ok: eszmecsere ill nehézség szerinti listázás
Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3
 Similar topics
-
» TDCAA West Scores/Standings
» Pickering High School Ball Team On THE SCORE
» PICS: Myck Kabongo Eastview Community event by Photo Riot...
» Callum Hassan signs from Hartlepool united
» Match Updates: Droylsden v Harrogate Thread

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Challenge B.I.G - Forum :: In your language / Dans votre langue :: magyar-
Jump to: