Challenge B.I.G - Forum

1.000 cycling climbs/ascensions cyclistes
 
HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 Hallandsåsen

Go down 
AuthorMessage
eyeless

avatar

Posts : 133
Join date : 2008-01-12
Location : Sweden

PostSubject: Hallandsåsen   Sat Nov 21, 2009 8:19 pm

Apropå frågor från Daniel Gobert:

Quote :
Jag har hittat en bra dansk webbsida med klättringar i Sverige : http://www.climbs.dk ?
Känner du till de här backarna?

Jag har cyklat flera av dem (samma dag dessutom ...). Mycket trevliga backar! -- Särskilt kanske Tarravägen och den närbelägna Karstorpsvägen. Erikstorp kanske jag inte cyklat upp (vet inte så noga -- hängde mest med en som kan området (cyklist uppvuxen i Ängelholm)).

Quote :
Börkered Hallandsås, Sverige1.500 145 9,7% Starter i Hasslöv. Fortsættes helt til Börkered bliver bakken i alt 2.100 meter, 170 højdemeter og en gns.stigning på 8,1% Kullaborg Hallandsås, Sverige1.450 145 10,0% Starter ved Lugnarovägen
http://www.climbs.dk/borkered.htm

En klassiker numera "Hasslövsbacken" ... väldigt många cyklister i Göteborg och på andra platser känner till denna backe -- den har en del grus och är smal där den är som brantast (jag brukar här komma efter de bästa ;-)). De har haft riktiga tävlingar upp här, men det är en stigning utan belöning -- inget speciellt att se på toppen (som är lite odefinierad). Det här en den backen som är känd för att vara den jobbigaste på Hallandsåsen (men Tarravägen är nog en smula tuffare, men den är inte så känd).

Quote :
Brantekällavägen Hallandsås, Sverige1.835 163 8,9% Start i Hasslöv
http://www.climbs.dk/brantekaellavaegen.htm

Denna väg brukar man cykla tillbaka på när man cyklar upp Börkered -- eller "Hasslövsbacken" som alla kallar den. Lite farlig utför, men en tråkigare och bredare väg att cykla uppför än den klassiska "hasslövsbacken".

Quote :
Tarravägen Tarravägen, Hallandsås, Sverige1.950 160 8,2% Starter ved Hagagatan og stiger mod syd. Næsten fra start er der 850 meter med 100 højdemeter og en gns.stigning på 11,8%. Tæt på toppen er det muligt, at se Laholmsbugten mod nord og mod syd Kullen samt Sjællands nordkyst
http://www.climbs.dk/tarravaegen.htm

Mycket utmanande och svår att hitta starten på! Fint område på toppen (Det är bland de finaste områden i Sverige att cykla på här ... .)

Quote :
Karstorpsvägen Karstorpsvägen, Hallandsås, Sverige2.300 140 6,1% Starter ved Ängelholmsvägen
http://www.climbs.dk/karstorpsvaegen.htm

Bra fin och bred väg med lite Alpbacks-känsla -- jämn lutning som avtar mot slutet.

Quote :
Lyavägen Lyavägen, Hallandsås, Sverige2.500 162 6,5% Start Oleborgsvägen
http://www.climbs.dk/lyavaegen.htm

En av de backar vi cyklade upp när vi cyklade upp 8 av de brantaste vägarna i orådet på en dag (här tappade jag lite då det var den näst sista stigningen och hade tagit i lite mycket tidiagre uppför Tarravägen och Kartorpsvägen (som är min favorit -- inte så brant att jag inte kan hänga med de bättre cyklisterna). (Också lite svårt att hitta starten.)

Quote :
Mäshultsvägen Mäshultsvägen, Hallandsås, Sverige2.050 132 6,4% Starter på Horstvägen ved Hallandsvägen
http://www.climbs.dk/maeshultsvaegen.htm

Tror inte jag cyklat hela den vägen uppför -- har cyklat den delvis utför ... . Mycket trevlig väg (en smula farlig utför).

Quote :
Tvehögavägen Tvehögavägen, Hallandsås, Sverige1.520 115 7,6% Starter ved Postridarens väg. Startes i stedet i ved bunden af Hallandsås (Öster Karup) ved Viktor Ewalds Väg bliver bakken i alt 2.300 meter, 163 højdemeter og en gns.stigning på 7,1%
http://www.climbs.dk/tvehogavaegen.htm

Den vägen var det vi cyklade upp när vi cyklade ned vägen ovanför! Trevlig stigning!

Quote :
Postridarensväg Postridarensväg, Hallandsås, Sverige1.300 100 7,7% Starter nord for Margretetorp ved Diligensvägen
http://www.climbs.dk/postridarensvaeg.htm

En annan klassiker som går parallellt med den stora motorvägen (och gamla landsvägen) över Hallandsåsen. Smal och jobbig väg i etapper från syd (Margretetorp) -- vår första stigning den dagen när vi körde upp för 8 backar och enda gången jag var först uppe! (Den bäste killen (har varit 20:e i svenska mästerskapen) dök upp först på nästa stigning ..... .)

Quote :
Erikstorp Erikstorp, Sverige1.050 86 8,2% Starter ved Torekovsvägen og stiger mod syd og vest. Kort efter start er der 250 meter med 35 højdemeter og en gns.stigning på 14%

Vet inte om jag cyklat upp (kanske). Mycket fint ovanför Båstad och utåt Toreskov, med öppna landskap och fantastiska vyer!

Det är möjligt jag är i dessa backar den 21:e mars när vi skulle ha möte på TOSSEBERGSKLÄTTEN (Sunne känns inte som en bra plats i mars månad då det troligen är djup snö där då ... och det är långt och dyrt att ta sig dit ....).
http://bigascensions.free.fr/rendezvous/bigday-25photos.htm

Tarravägen vore ett bra val att träffas på som jag möjligen skulle kunna vara på den 21:a mars -- men vi kanske kan vara på lite olika platser? Om jag kan vara där just den helgen beror på när vår klubb hade tänkt åka dit och träna, vilket det finns planer på, men de är inte riktigt klara än. Helgen därefter kommer jag åka till Rimini, Italien (om allt går enligt planerna).

_________________
http://cycloclimbing.com
Back to top Go down
View user profile http://cycloclimbing.com
 
Hallandsåsen
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Challenge B.I.G - Forum :: In your language / Dans votre langue :: På Svenska-
Jump to: